وزیر ارتباطات ایران (جدیدترین خبر) برای نخستین بار پس از قطعی اینترنت توئیت کرد
نیروهای امنیتی عراق روز جمعه اول آذر در شهر بغداد سه معترض را کشتند و معترضانی که بندر اصلی عراق در شهر بصره را مسدود کرده بودند با زور متفرق کردند. همزمان آیت الله علی سیستانی، مهمترین مرجع شیعیان کشور هشدار داد که هیچ اقدامی مگر اصلاحات سریع قوانين انتخاباتی نمی تواند به ناآرامی ها پایان دهد.
به گزارش خبرگزاری رویترز نیروهای امنیتی در یکی از پل ها در مرکز شهر بغداد به سوی تظاهرکنندگان شلیک کرده و گاز اشک آور پرتاب کردند. دو معترض بر اثر اصابت گلوله و یک نفر دیگر بر اثر اصابت کپسول گاز اشک آور به سرش کشته شدند. حداقل ۲۷ نفر دیگر نیز مجروح شدند.
به گفته مقامات بندری نیروهای امنیتی با حمله به معترضان در ام قصر در نزدیکی بصره که از روز دوشنبه بندرگاه را مسدود کرده بودند آنها را پراکنده کرده و توانستند بندر را بگشایند ولی فعالیت عادی این بندر هنوز احیا نشده است.
از ماه اکتبر که اعتراضات اخیر در بغداد و جنوب عراق آغاز شد تاکنون حداقل ۳۲۹ نفر کشته شده اند. این گسترده ترین اعتراضات از زمان سقوط حکومت صدام حسین در سال ۲۰۰۳ است.
معترضان خواهان برکناری طبقه سیاسی حاکم بر کشور هستند که از نظر معترضان فاسد و حافظ منافع قدرت های خارجی است. این در شرایطی است که بسیاری از مردم کشور به دلیل بیکاری گسترده و فقدان خدمات عمومی مثل بهداشت و آموزش در وضعیت بسیار بدی زندگی می کنند.
آیت الله علی سیستانی مهمترین مرجع شیعیان عراق روز جمعه از سیاستمداران خواست به سرعت قوانین انتخاباتی کشور را اصلاح کنند چون این تنها راه پایان دادن به ناآرامی های هفته های اخیر است.
نماینده آیت الله سیستانی در خطبه های نماز جمعه در شهر کربلا گفت:«ما بر ضرورت تصویب سریع قوانین انتخاباتی جدید و قوانین کمیسیون انتخابات کشور تاکید می کنیم چون این تنها راه پایان دادن به بحران بزرگ در کشور است.»
خبرگزاری رویترز می افزاید آیت الله سیستانی که به ندرت و فقط در مقاطع بسیاری بحرانی در مورد سیاست عراق اظهار نظر می کند بر افکار عمومی که اکثر آنها شیعه هستند نفوذ قابل ملاحظه ای دارد. او باری دیگر بر دیدگاه خود تاکید کرد که خواست های معترضان مشروع است و دولت نباید در برخورد با آنها خشونت به کار ببرد.
در هفته های اخیر بسیاری از معترضان که به وعده های دولت برای اصلاحات باور ندارند به روش های نافرمانی مدنی روی آورده اند.
آنها در روزهای ۲۹ اکتبر تا نهم نوامبر نیز بندر ام قصر را مسدود کرده بودند. این بندر محل ورود بخش اعظم مواد غذایی، از جمله آرد، غلات، روغن و شکر است و در کشوری که برای تامین مواد غذایی به واردات متکی است اهمیت فراوانی دارد.
یک مقام دولتی در آن زمان گفت فقط هفته اول تعطیلی این بندر بیش از 6 میلیارد دلار برای عراق هزینه داشته است.
معترضان درشهر بغداد نیز ترافیک شهر را مختل کرده و هنوز هم قسمت هایی از سه پل اصلی که به «محدوده سبز» منتهی می شوند را در کنترل دارند. تمامی ساختمان های مهم دولتی و سفارتخانه های خارجی در این بخش از شهر قرار دارند و از آن به شدت حفاظت می شود.
.